Search in the website:

Dejan Čančarević

Dejan Čančarević s-a născut în anul 1975 la Panciova. A promovat Facultatea de Filologie din Belgrad, la Departamentul de Literatură și Limba Sârbă, Literatura Generală (master), iar același grad de studii a dobândit și la studiile de Teorie a Artei Dramatice și Mass-media la Facultatea de Arte Dramatice la Belgrad.
A publicat patru volume de versuri și a participat la mai multe festivaluri importante în țară și străinătate. Publică versuri în revistele literare din țară și străinătate. Este premiat cu locul I la Festivalul literar ”44. Disovo proleće” de la Čačak, pentru eseul ”Entropia în poezia lui Vladislav Petković Dis”. Este angajat ca profesor de limbă și literatură sârbă la Școala Medie de Mecanică ” Pančevo”. A fost colaborator la revista de artă ”Kvartal” (Asociația Scriitorilor și Traducătorilor Literari din Panciova). Ca poet se exprimă prin performanțe poetice și experimente în domeniul prezentării și receptării multimediale.
La Radio Panciova este activ din anul 1994 până în anul 2008, și anume ca ton-master, montajer, coordonator și redactor emisiunilor pentru copii și tineret, dar și ca unul din redeactori și crainici ai emisiunii despre muzica și cultura alternativă ”Urbani Turbani”. În cadrul emisiunii despre cultură „Zvižduk”, la acest post de radio, a scris editoriale pe tema realității politice cotidiane. În perioada 2008 – 2011 a coordonat emisiunea ”Generator” la Radio B92. A fost ziarist colaborator la săptămânalul „Pančevac” (2003 – 2010) și într-o perioadă a redactat pagina despre cultură. În colaborare cu Căminul Tineretului din Panciova a condus ateliere de jurnalistică ”Omnibus” (2011 – 2013), iar a fost și unul din coordonatori ai Galeriei ”Electrica” a Centrului Cultural din Panciova (2008 – 2010), unde a organizat serate poetice.
Nu a emigrat. Evident. În schimb, este membru formației TRANSEEN.